ЗАПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ЗА УСІМА НЕБЕЗПЕЧНИМИ ФАКТОРАМИ, ЯКІ МОЖУТЬ БУТИ У ХАРЧОВОМУ ПРОДУКТІ - НА ЧАСІ

У світлі вимог сучасного харчового законодавства, в Україні від 20 вересня 2019 року посиляться вимоги до харчування в закладах освіти

Найважливішим нововведенням для операторів, які надають послуги харчування, стане запровадження постійно діючих процедур, що засновані на принципах аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points), яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

Про принципи системи НАССР, обов’язки операторів ринку щодо запровадження постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках – НАССР, виконання вимог харчового законодавства з впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, про те, як мають працювати заклади освіти в умовах новацій та інше говорили у ході проведення навчального семінару щодо впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів НАССР, що відбувся на базі Роменської районної ради для керівників закладів освіти Недригайлівського, Липоводолинського та Роменського районів, міст та ОТГ цих територій.

Ініціатором проведення робочої наради виступило Державне підприємство «Сумський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». Її учасниками були і керівники закладів дошкільної та загальної середньої освіти Липоводолинщини. 

Обговорюючи ті нововведення та зміни, що на часі, керівники мали можливість висловити власні бачення щодо реалізації вимог, передбачених Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», запровадження міжнародної системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках НАССР тощо, отримати відповіді на проблемні питання.