Районна газета

ВИСТАВКА «FOOD JAPAN 2019»

В Україні страртувала реєстрація на участь у Першому коллективному повільйоні українських виробників на міжнародній виставці продуктів харчування та напоїв «FOODJapan 2019», яка проходитиме з 05.03.2019 до 08.03.2019 в м. Токіо (Японія)

Ключова мета – виведення та просування українських  виробників продуктів харчування та агропродукції на японський ринок.

З будь-яких питань щодо участі звертатись до організаторів за електронною адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або за телефоном: +380978913526.

ЗАПРОШУЄМО ВЗЯТИ УЧАСТЬ В СЕМІНАРІ

19.10.2018 в Сумському національному аграрному університеті  планується проведення семінару на тему: «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів  громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід»

Реєстрація учасників 19.10.2018 з 9-30 до 10-00 години за адресою: м.Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 160, головний корпус, аудиторія 329, ІІІ поверх. Участь у семінарі безкоштовна.

ЗАПРОШУЄМО ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ДЕБАТАХ

У п'ятницю, 12 жовтня 2018 року, ГО "Аналітичний центр Аграрного союзу України" проведе дебати щодо готовності, завдань та шляхів реалізації Угоди про асоціацію профільними підрозділами обласних державних адміністрацій, органами місцевого самоврядування, виробниками аграрної та харчової продукції

Обговорюватиметься зміст та взаємозв’язок євроінтеграційних зобов’язань у сфері стандартизації, забезпечення безпеки та якості сільгосппродукції та продуктів харчування, інноваційного розвитку підприємств аграрного та харчового сектору та розвитку сільських територій.

АГРАРІЇ ЗБИРАЮТЬ ПІЗНІ КУЛЬТУРИ ТА ГОТУЮТЬСЯ ДО ВИРОЩУВАННЯ МАЙБУТНЬОГО ВРОЖАЮ

На Липоводолинщині продовжується збір сільськогосподарських культур

Про це повідомляє відділ економічного та агропромислового розвитку райдержадміністрації.

Станом на 24 вересня 2018 року сільгосппідприємствами району зібрано 62% площ соняшнику, віддача 1 гектара соняшникового поля складає 28,3 центнери. Сою зібрано на 35% площ при середній врожайності 22,2 ц/га. На 10% площ обмолочено кукурудзу на зерно, урожайність в перерахунку на сухе зерно складає 84,2 ц/га.

МІЖНАРОДНА ПРОГРАМА «FIT FOR PARTNERSHIP WITH GERMANY»

У тісній співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Федеральним міністерством економіки і енергетики Німеччини реалізується міжнародна програма «Fit for Partnership with Germany» (Готуємося до співпраці з Німеччиною) (далі – Програма)

Програма спрямована на стимулювання розвитку українського бізнесу, економічне співробітництво між Україною та Німеччиною, соціально-економічний розвиток регіонів та сприяє:

- виходу українських підприємств на міжнародні ринки;