ЗАХИЩАЙМОСЯ ВІД ІНФЕКЦІЙ

Народні методи профілактики та лікування грипу

Із настанням зими збільшується кількість характерних для цієї пори  випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу, особливо серед людей з ослабленим імунітетом, дітей, осіб похилого віку.

Зараз в аптечній мережі продається безліч хімічних препаратів, але пережити зиму без недуг можна використовуючи не менш ефективні і доступні природні засоби  народної медицини. Дуже корисно ознайомитися з цією добіркою людям, які не сприймають медичних препаратів.

Але перед тим, як самостійно лікуватися, обов'язково порадьтеся з лікарем. 

Цибуля і часник. Це дуже могутні народні засоби, вони містять речовини, які подібні по дії до антибіотиків. Покладіть на ніч біля своєї подушки розрізану цибулину, леткі речовини, що виділяються з неї у повітря, знищать у кімнаті мікроби, що накопилися вдень. Під час епідемії  або при захворюванні грипом корисно з’їдати  в день не менше 2 зубків часнику під час їжі, а також вдихати його аромат або дим підпаленого стебла.

Засіб від кашлю. З 5 помитих і ошпарених лимонів вичавити сік, а шкірку з м’якоттю і 2-3 головками часнику подрібнити у м’ясорубці або блендері, добавити  неповну літрову банку рідкого (краще липового) меду. Все змішати, накрити пластмасовою кришкою  і поставити в холодильник. За місяць до очікуваної епідемії грипу та під час її вживати по десертній ложці  вранці за півгодини до сніданку та ввечері перед сном. Не запивати. Ця суміш доволі неприємна на смак, але дієва як лікарський засіб. Якщо хтось погано переносить часник, його можна замінити чорною редькою – для приготування знадобиться 3 середніх коренеплоди.

Липовий цвіт – чудовий засіб при ангінах, першінні, болях у горлі, а також для зменшення кашлю. На 200 мл кипяченої води беруть 2 чайні ложки квітів липи, п’ють як чай.

Чорна смородина – це чемпіон по вмісту вітаміну С. ЇЇ можна вживати в будь-якому вигляді з водою та цукром до 4 склянок на день. Або, наприклад, приготувати такий відвар: 1 ст. ложку подрібнених листків залити 1 склянкою крутого кип»ятку, настояти, добре укутавши рушником, 4 години,  процідити, вживати по 0,5 склянки в теплому вигляді маленькими ковтками 4-5 разів на день. А взимку взяти молодих гілочок  смородини, залити одною склянкою води, проварити, настоювати як в попередньому рецепті, пити по 1/4склянки декілька разів на день.

Аїр звичайний – його народна медицина вважає хорошим бактеріологічним засобом. Корінець жують не тільки під час епідемії грипу, але й при епідемії холери, тифу, вважаючи, що це оберігає від зараження.

Якщо застудилися народні цілителі рекомендують пити відвар із імбиру:1 ст. ложку натертого кореню імбирю залити склянкою води і кипятити 10 хвилин. Приймати по 1ч. ложці протягом дня. Імбир – неймовірно могутній засіб від грипу. Є прекрасний рецепт чаю, який значно знизить тривалість вашої хвороби. Треба натерти на тертці 1 чайну ложку кореня імбиру і залити склянкою кип’ятку. Пити якнайбільше можливо гарячим як чай, але не частіше 2 разів на день, а людям із хворобами шлунково-кишкового тракту краще взагалі не вживати.

Пийте чаї із лимоном, клюквою, малиною, чорноплідною горобиною, їжте калину, ківі, апельсини, свіжі яблука.

Взимку корисно робити інгаляції з використанням ефірних масел піхти, евкаліпта, вареної потовченої картоплі з додаванням соди. Можна робити гарячі ніжні ванночки з гірчицею.

Ароматна сіль. Готувати її можна двома способами.

Перший. Кілька головок часнику натерти на тертці. Кілограмову пачку солі висипати на широку дошку, зверху викласти часникову масу і розкачувати качалкою, доки сіль вбере часник аж до майже сухого стану. Потім додати за смаком мелений червоний перець, приправу хмелі-сунелі і перемішати.

Другий. Взяти по столовій ложці розмеленого насіння коріандру і кропу,розтертої сухої трави майорану і чебрецю (або якихось інших трав на власний розсуд). До суміші додати мелений червоний перець і перемішати. На одну частину пряної суміші потрібно 6 частин прогрітої на сковороді солі.

Таку пряну сіль слід зберігати у щільно закритому посуді, краще скляних банках. Додавати до різних страв.

Смачного лікування!

Загартування. А для цього не нехтувати оздоровчими вправами,частіше гуляти на свіжому повітрі, добре висипатися,  проводити вологе прибирання, провітрювати приміщення і, звичайно ж, більше вживати овочів та фруктів, тобто насичувати свій організм вітамінами.

Доброго Вам здоров’я !