Районна газета

МОЗ ВИПУСТИВ ДЕСЯТИЙ НОМЕР ДАЙДЖЕСТУ ЗМІН В ОХОРОНІ ЗДОРОВ’Я

З метою роз’яснення ключових етапів медичної реформи та відповіді на найбільш поширені запитання, МОЗ України випускає десятий номер «Дайджесту змін в охороні здоров’я» – збірника матеріалів, які будуть корисними медичним працівникам та іншим фахівцям сфери охорони здоров’я

Ознайомитись та скачати Дайджест можна тут: "Дайджест змін в охороні здоров'я" № 10.

ЯКІ ДОСЛІДЖЕННЯ МОЖНА ЗРОБИТИ У ЗАКЛАДАХ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ, - МОЗ

Міністерство охорони здоров’я розпочинає серію матеріалів про ліки та дослідження, які держава уже оплатила для пацієнтів. Нагадуємо, які тести та аналізи входять у безоплатний гарантований пакет медичних послуг первинної допомоги і що робити, якщо у вас вимагають за них гроші у медзакладі

Які дослідження входять до гарантованого пакету послуг первинної медичної допомоги?

ОБЕРІТЬ ФАХІВЦЯ, ЯКОМУ ДОВІРИТЕ СВОЄ ЗДОРОВ'Я

Відбулась зустріч головного лікаря комунального закладу «Липоводолинський районний Центр ПМСД» Віталіни ОЛІЙНИК з медичними працівниками амбулаторії загальної практики  сімейної медицини с.Cинівка та фельдшерсько - акушерського пункту   с. Колядинець

Розглянуто питання щодо стану підписання декларацій. Медпрацівникам наголошено на активізацію роботи з даного напрямку.

БОТУЛІЗМ: ПРИЧИНИ, СИМПТОМИ ТА ПРОФІЛАКТИКА

Ботулізм – важке токсичне інфекційне захворювання, в результаті якого вражається нервова система. Важка форма хвороби може призвести до летального результату

Що таке ботулізм?

Ботулізм – хвороба, що виникає в результаті отруєння токсинами бактерій ботулізму і характеризується важким ураженням центральної і вегетативної нервової системи. Збудник Clostridium botulinum постійно існує в ґрунті, він утворює спори, надзвичайно стійкі до впливу хімічних і фізичних факторів.

ПРОФІЛАКТИКА ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ

Пік кишкових інфекцій зазвичай припадає на спекотну пору року. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції

До організму такі збудники потрапляють, головним чином, з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.